Tomas Brogärd

Madeira

En vecka på Madeira, kan verkligen rekommendera att åka dit om man gillar natur och häftiga miljöer, vill man sola och ligga på badstrand kan man åka till Mallis :)


Dag 1 och 2
Dag 2 var enda dagen med regn, uppehåll fram till lunch sen regnade det resten av dagen vilket gjorde att det inte blev så mycket fotoande men en del bilåkning.

Var upp till Cabio Girao en riktigt högt utsikstsplats, åkte sedan upp till Raibical och hoppades att det skulle bara bättre väder uppe på berget, men tyvärr så det blev en biltur längst södra delen till hotellet.

På väg upp till Gabio Girao

Rakt ner från utsiktsplatsen.

Gabio Giaro

Gabio Giaro

Var tar vägen vägen?


Dag 3.
Förmiddag blev det en del av monte (trädgårdar) tittade inte på allt, tänkte jag skulle åka hit igen men det blev inte av.
Vid lunch en tur till 'Mirador de Balcões' en kort vandring från vägen till en utsikstsplats.
Forsatte sedan till Achada do Teixeira, där var starten för vandring till Pico Ruivo, Pico Ruvio är högsta punkten på ön 1861m, det är en bit att gå men ingen större fara.

Mirador de Balcões

Achada do Teixeira

Pico Ruvio

Laxodling

Mitt på leden fanns ett litet fik.

Okänd gubbe :)


Dag 4.
Upp till Vereda do Areeiro, En radarstation högt upp, man kan här gå till Pico Ruvio på hiskligt höga berg, gick bara till andra utsiktsplatsen.
På eftermiddagen nytt ställe, nu östra delen Ponta de São Lourenço, men efter man varit uppe på Areeiro så var denna del lite tråkig.

Vereda do Areeiro

Ponta de São Lourenço

Radar station.


Dag 5.

Först lite småstopp på norra delen, men målet var en levada vandring, Levada de Janela på Nordvästra sidan av ön, kul med lite tunnlar man får gå i.
Tog sen kustvägen hemåt till funchal.


Dag 6.
En heldag på ett ställe som omväxling, Rabaçal, har finns Risco vattenfall, 25 Fontes, blev totalt 9 timmar i området, ölen på kvällen smakade extra bra

Soluppgång över bergen.

Riscal

Stod inget på Svenska så...


Dag 7.
En tur till Nunnornas dal 'Curral das Freiras', Väg byggdes hit så sent som 1969, innan dess fick man helt enkelt gå över berget!
Eftermiddagen blev det första besöket till Funchal.